Menne 496

geboren: 2012

stokmaat 1.69m

 

Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2018

Algemeen Reserve Kampioen HK 2018

 

Afstamming: Norbert 444 x Beart 411 x Nykle 309

Menne is een jeugdige, rastypische hengst met een zeer aansprekend en correct model. Hij heeft een lange, mooi gevormde hals, heeft mooi behang en is diepzwart van kleur. Menne is opwaarts gebouwd en heeft een sterke bovenlijn. Het beenwerk straalt kwaliteit uit.

Menne komt uit een zeer sterke predicaatrijke moederlijn, zijn vader is de 3-voudig hengstenkeurings Kampioen Norbert 444, die al jaren uitblinkt in de fokkerij. Zijn moeder is de ster preferente Nynke fan 't Skânswyke en zij stamt af van de preferente hengst Beart 411. Nynke fan 't Skânswyke is een 1e premie stermerrie en heeft een ibop score van 82 punten, ze heeft al 4 sterwaardige nakomelingen en een goedgekeurde zoon. De grootmoeder van Menne is Eefke fan de Bosk, zij is een 1e premie ster merrie en is preferent, twee dochters van haar zijn al preferent verklaard. Eefke fan de Bosk stamt af van Nykle 309 en is een volle zus van de stamboek en sporthengst Ielke 382. Overgroot moeder Imkje is ster, dubbel preferent en prestatie en is een dochter van Tsjalling 235. Maar liefst vier dochters van Imkje zijn preferent! Het gaat hier om merriestam 28, een lijn waar zeer veel fokzekerheid in zit.

Menne heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij beweegt gemakkelijk met veel ruimte en kracht. De stap heeft voldoende ruimte en activiteit. De draf is ruim en krachtig. De galop is opwaarts gesprongen en heeft ruimte, het achterbeen wordt daarbij ver onder het lichaam geplaatst en komt daarbij goed tot dragen. Menne kan in de galop goed schakelen. Menne heeft als rijpaard veel aanleg, waarbij zijn galopkwaliteiten zeer positief opvallen. Als menpaard heeft Menne veel aanleg. Menne toonde zich een uitstekende allrounder in alle disciplines.

Menne heeft in 2017 zijn debuut gemaakt in de sport en dat was zeer succesvol, hij is inmiddels M1 dressuur met winstpunten.

Menne heeft in 2017 en 2018 op de hengstenkeuring in Leeuwarden mee gedaan aan de kampioenskeuring. In 2018 werd hij reserve Kampioen jonge hengsten en algemeen reserve Kampioen. Hij liet zijn sterke ruime draf zien in combinatie met zijn zeer correcte exterieur.

 

 

 

   


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.