Maurits 437 sport

geboren: 2004

stokmaat 1.69m

 

Afstamming: Ulbert 390 x Ulke 338 x Jurjen 303

 

Kampioen dekhengsten 2013

Kampioen ereklasse 2014

 

Maurits is een jeugdige, zeer correct gebouwde hengst, hij heeft veel luxe en ras uitstraling. Maurits heeft de hals er zeer goed op staan, hij heeft veel behang en is diepzwart van kleur.

Maurits is een zoon van Ulbert 390, zijn moeder is de ster preferente merrie Wendy fan it Pompebled en haar vader is de tuigtopper Ulke 338. De grootmoeder van Maurits is de stermerrie Inge H en zij is een dochter van Jurjen 303, daarna volgt de ster preferente merrie Fardou en zij is een dochter van Peke 268.

Maurits heeft uitstekend gepresteerd in de sport, hij heeft zich in de dressuur meer dan bewezen en is meerdere jaren succesvol uitgebracht in de Nationale tuigsport voor de sjees. Maurits werd onder andere Kampioen dekhengsten en Kampioen Ereklasse.

Maurits is goedgekeurd op zijn afstammelingen en is zeer succesvol in de fokkerij,  zijn nakomelingen presteren uitstekend op de keuringsvelden. Het zijn rastypische, goed gebouwde paarden en zijn gitzwart van kleur. In beweging tonen ze ruimte en een zeer actief gebruik van het achterbeen.

Maurits is vader van 3 goedgekeurde zonen, deze zonen hebben allemaal een zeer sterke verrichting laten zien tijdens het verrichtingsonderzoek en zijn allemaal met uitstekende punten ingeschreven als stamboekhengst.

De nakomelingen van Maurits doen het zeer goed in de sport. Er lopen meerdere opvallende kinderen van Maurits in de tuigsport. Zijn zoon Eise 489 werd afgelopen jaar Kampioen in de Nationale ereklasse en werd Kampioen dekhengsten voor de sjees. Zijn zoon Jurre 495 won de Nationale competitie voor de sjees en werd in 2017 en 2018 algemeen Kampioen op de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden.

Maurits heeft meerdere jaren de kampioenskeuring gehaald op de KFPS hengstenkeuring. In 2018 lukte hem dat weer en werd hij geroemd om zijn jeugdige voorkomen en zijn krachtige beweging.

 

 

  

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.