Hessel 480 sport

geboren: 2010

stokmaat 1.72m


 

Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2015
Algemeen Reserve Kampioen HK 2015

Hessel is qua exterieur het absolute toonbeeld van een moderne Fries. Hij is groot, heeft lengte in de benen en is opwaarts gebouwd. Hij heeft een mooie lange hals, een sterke bovenlijn en een lang, goed liggend kruis. Het beenwerk heeft veel kwaliteit.

De bloedopbouw van Hessel is interessant. Zijn vader Norbert 444 pref. is een klasse apart, drie jaar op rij de onbetwiste HK Kampioen en blinkt uit in de fokkerij. De moeder van Hessel, Jitscke van de Stierenweg is een sterdochter van Jelke 367. Jelke  was een grote en moderne hengst en een zoon van de in Amerika geboren en goedgekeurde Pyt 325. Jitscke is nog een jonge fokmerrie, haar eerste drie gekeurde nakomelingen zijn ster verklaard waarvan Hessel is goedgekeurd. De grootmoeder van Hessel, is de 1ste premie ster- Preferente Sport merrie Fryske vd Boschwijk.

In het verrichtingsonderzoek viel Hessel op door zijn grote manier van bewegen. De draf is ronduit spectaculair. Een hoog en ver grijpend voorbeen, met een krachtig ondertredend achterbeen. De hengst beweegt met veel lichaamsgebruik, is lenig en kan schakelen. De stap is ruim en actief, de galop springt hij mooi aan en heeft hierin veel balans. Hessel word zeer succesvol uitgebracht in de sport, hij is Z dressuur met 16 winstpunten. Dit heeft hem op 6 jarige leeftijd het sport predicaat opgeleverd.

Hessel presteert altijd opvallend op de hengstenkeuring, hij heeft ieder jaar een uitnodiging gekregen voor de kampioenskeuring. In het jaar 2015 werd hij Reservekampioen van de jonge hengsten en Algemeen Reserve Kampioen! Op de HK in 2017 had Hessel weer een geweldig optreden, hij behaalde de kopplaats in zijn rubriek en eindigde bij de laatste 4 van de jonge hengsten.

De veulens van Hessel zijn zeer opvallend, het percentage 1e en 2e premies ligt zeer hoog. Bij de jeugd scoren zijn nakomelingen zeer goed, vele 1e premies waaronder 4 jeugd Kampioenen tijdens de fokdagen in 2017. Op de HK 2017/2018 zijn 9 zonen van Hessel sterverklaard.

Hessel 480 is voor het seizoen 2017 en 2018 verhuurd naar Amerika aan de FriesianConnection, hij blijft in Nederland en de rest van Europa beschikbaar via diepvriessperma.

 

  

 

 

 

Voor een zending van sperma buiten Nederland dient de merriehouder zelf de koeriersdienst regelen
For a shipment of  semen outside the Netherlands should the Mare owner itself arrange courier service
Für eine Lieferung von samen außerhalb der Niederlande sollten der Stute Inhaber selbst Kurierdienst organisieren

 Afstamming:
 Norbert 444
 sport
 
 Tsjerk 328
 sport, pref.
 Feitse 293
 pref.
 Wijkje
 model, pref., prest.
 Amalia-Anne
 model pref.
 Hearke 254
 sport, pref.
 Cevia
 ster, pref.
 Jitscke van de stierenweg
 ster
 Jelke 367
 
 Pyt 325 
 Maria van 't Hop
 ster, pref.
 Fryske v.d. Boschwijk
 ster, sport, pref.
 Gerlof 294 
 Keltje 
 ster  

 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.