Beart 411  sport, preferent

geboren: 2000

stokmaat 1.68m


Kampioen Hengstenkeuring 2006
Reserve Kampioen Hengstenkeuring 2008
Kampioen oudere hengsten en algemeen reserve Kampioen Hengstenkeuring 2012
Kampioen oudere hengsten Hengstenkeuring 2013
Paard van het jaar 2014

 

Beart is een luxe moderne hengst met veel formaat en rastype. Beart stamt af van een hele sterke merrielijn. Zijn moeder, Setske F, ster, pref, prest. heeft 13 sterkinderen: drie dubbel preferent!! Zij is in de moederlijn de zevende preferente merrie op rij! De moeder van Setske F is de model preferente merrie Kingke, grootmoeder Namke is eveneens model preferent, vijf van haar dochters zijn preferent op afstammelingen.

Beart is definitief goedgekeurd op afstammelingen. De nakomelingen van Beart presteren zeer goed op de keuringsvelden,het sterpercentage is 55%, dit is zeer ruim boven het gemiddelde. Zijn nakomelingen kunnen ruim stappen en hebben een gedragen draf met een zeer sterk achterbeen gebruik. Afgelopen jaar behaalde een grote groep dochters van Beart een 1e premie en streden ze mee om de kampioenschappen.

Beart is al jaren één van de topaanvoerders van de CentraleKeuring, waar een groot aantal dochters het voorlopige dan wel hetdefinitieve Kroon en Model predicaat behalen. Beart is op dit moment al vader van meer dan 35 Kroonmerries en maar liefst 16 Modelmerries! De eerste dochters van Beart zijn al preferent verklaard. Beart is vader van zeven goedgekeurde zonen waarvan er al zes op afstammelingen zijn goedgekeurd.

De kinderen van Beart presteren uitstekend in de sport, meer dan 50 kinderen hebben het sportpredicaat al bemachtigd. Ook tijdens de IBOP proeven scoren zijn kinderen bovengemiddeld. Door de fantastische prestaties van zijn nakomelingen is Beart op 14 jarige leeftijd Preferent verklaard! Hij is hiermee de jongste Preferent verklaarde hengst ooit binnen het KFPS.

Beart presteert zelf ieder jaar weer fantastisch tijdens de hengstenkeuring, hij heeft alle jaren de kampioenskeuring gehaald en is meerdere malen Kampioen of reserve Kampioen geworden.

 

Beart drukt zijn stempel op zowel sport en fokkerij

 

 portretfoto 

Voor een zending van vers sperma buiten Nederland dient de merriehouder zelf de koeriersdienst regelen
For a shipment of fresh semen outside the Netherlands should the Mare owner itself arrange courier service
Für eine Lieferung von frisch samen außerhalb der Niederlande sollten der Stute Inhaber selbst Kurierdienst organisieren

 

 Afstamming:
 Jasper 366
 pref. sport
 Olof 315
 Reitse
 pref.
 Wieneke
 ster, pref.
 Antje ut de Mieden
 ster, prest.
 Franke
 Elskje
 ster, pref.
 Setske F
 ster, pref., prest.
 Feitse 293
 pref.
 Jochem
 Lysebet
 ster, pref.
 Kingke
 model, pref.
 Dagho 
 Namke
 model pref. 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.